søndag den 29. januar 2017

Morgendagens forandrere

I spejderbevægelsen arbejder vi målrettet på ikke bare at uddanne og udvikle fremtidens ledere, men også fremtidens forandrere. Spejderbevægelsen er verdens største ledertræningsprogram, og selvom mange af dem, som kan skabe forandringer, netop sidder i ledende positioner, må vi ikke glemme, at forandringer også kommer andre steder fra.

Som fx fra unge mennesker med en stor følelse af medansvar i vores samfund. Unge mennesker som ikke har givet op eller købt ideen om plejer. Og unge mennesker fyldt med ideer om, hvordan de kan forandre verden til det bedre, uden at falde i bureaukratiske tidsslugende faldgrupper.
De giver mig ikke kun håb. Deres handlinger lover for en smuk fremtid, hvor vi medfølende har plads til hinandens forskelligeheder og ligheder.

Men hvis disse Morgendagens Forandrere skal have mulighed for at gøre den forskel de arbejder for og sigter efter, må vi som allerede er etableret i vores profesionelle liv, gå nogle skridt tilbage og  give de unge mulighed for indtage scenen og lade dem stråle i al deres fantastiskhed. Vi må hjælpe dem med at tro på sig selv. Hjælpe med at sparke dørerne ind til dem, som kan understøtte ideerne, processerne og udviklingen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar