mandag den 30. januar 2017

Lyt til visdommen omkring dig

De fleste af os omgiver os med mennesker, der kender til alle mulige ting, som vi ikke selv ved noget om. Ofte mødes vi dog med mennesker, som vi deler interesser og synspunkter med. Men hvis vi giver slip på fascinationen af den fælles enighed og samhørighed og spørger ind til, alt det, vores venner, familie, bekendte, kolleger og alle mulige andre, ved og kan berige os med - kan vi åbne op for en større verden, end vi ikke kan forestille os.

Det  kræver dog, at vi stiller nysgerrige spørgsmål med en ydmyghed, der bevidner, at vi på ingen måde ligger inden med alle svarene eller den entydige sandhed. At vi bliver stille og lytter - virkelig lytter.

Selv i de mest hverdagsagtige samtaler findes er dybde og substans, som kan flytte tanker, holdninger og handlinger. Lyt også til det, som ikke bliver sagt. Lyt til pauserne.

Og når du er færdig med at lytte til andre, så lyt til dig selv. Hvad er det du siger, som har dybe og substans? Hvilke samtaler har du inden i? Hvad skal du også lære af dig selv?

Lyt med ro og overskud. Lyt med tålmodighed og fordomsfrihed. Lyt med et åbent hjerte.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar