søndag den 23. april 2017

Hjælp der hvor der er brug for hjælp.

I dag er det helgen Sct. Georgs dag. Han var en ridder, der gjorde sig bemærket ved at redde en kongedatter og et helt kongerige fra en frygtelig drage. Da kongen ville vise sin glæde og taknemmelighed ved at give Georg en belønning, svarede ridderen, at der var en ridders pligt, ja faktiske et hvert menneskes pligt at hjælpe, hvor der var brug for der - uden at forventet noget igen.
Netop derfor er han spejdernes helgen.

Men hvor tit gør vi noget for andre uden at forvente noget igen? Da jeg reflekterede over historien om Sct. Georg, var det organisationer som Røde Kors, Læger uden Grænser, SOS-Børnebyer m. fl. jeg kom til at tænke på. Det er virkeligt særligt, at menneskerne i disse organisationer i den grad vælger at gøre noget for andre, hvor de umiddelbart ikke får noget igen.

Det kan dog vær nemt, som helt almindeligt menneske at læne sig tilbage og lade de "andre" tage sig af problemerne. Men hvad kan vi gøre i vores daglige liv? Altså med vores handlinger. Drop tanken om at vi kan betale os fra det hele. Vi skal selv ud og gøre forskellen. Jeg tror, mange har det ligesom mig, at vi bliver rørt dybt, når vi ser uselviske handlinger.

Så lad os blive inspireret af Sct. Georg. Lad os hjælpe, der hvor der er brug for hjælp, uanset om det er at holde døren for hende, der har favnen fuld af pakker, eller det er at dele vores kompetencer med dem, som ikke besidder de samme. Der er så meget, vi kan gøre for at skabe et samfund, hvor vi hjælper hinanden uden at holde styr på, hvem der skylder hvem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar