torsdag den 27. april 2017

En god kammerat

Der har været meget snak om børns opførsel gennem mange år - og forståeligt. For der er mange børn i dag, som har svært ved at byde ind i sociale fællesskaber på en positiv måde. Det glæder for den sags skyld også de voksne. 

Fokusset har for os voksne, er tilbringer hverdagen sammen med andres børn, været på at få børn til at opføre sig ordentligt. Men jeg synes, vi skal have fokus på, at børnene og deres omgivelser skal være ordentlige. Forskellen for mig handler om, at det sidste kommer indenfra, og nok også skal bringe den ordentlige opførelse med sig. 

Jeg synes, børnene skal lære og mærke, at de har værdi samtidig med, at de er på lige fod med alle andre. En del af den værdi skal gerne kunne mærkes gennem det at gøre og være noget for andre. Når vi er gode kammerater og viser omsorg og hensyn for andre, skaber vores tilstedeværelse værdi for dem.  Når vi lærer vores børn, at ordentlighed er både en værdi og en evne, de skal dyrke, vil de være  mere ordentlige overfor andre. Når vi viser dem, at de ikke behøver at stå forrest eller være bedst for at have værdi i fællesskabet, vil de bedre kunne rumme de andre - og det vil være nemmere at være en god kammerat.

Vi skal rose og støtte vores børn i det gode kammeratskab  - også med de børn, som ikke er bedstevennerne. Vi skal hjælpe dem med at tage hensyn og vise omsorg. 
Vi kan allesammen være med til at understøtte et fællesskab, hvor der er plads til forskelligheder - og vores børn, både dine og mine.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar