onsdag den 17. maj 2017

Livet er en pakke.

Min datter har været helt vild med den slags gaver, hvor man tager en stor papkasse, fylder den med avispapir og "gemmer" en lille gave ned i dybet. Hun elsker at give dem og at modtage dem. Jeg kan også godt lide at se andre gå på opdagelse i pakken og finde frem til det, der har værdi.

På sammen måde bliver livet givet til os i mere eller mindre kompliceret pakker. Nogle dele er lette og smukke - og kan få andre til at blive misundelige. Andre dele er tunge og knap så pæne. Men alle dele er med til at forme os som de mennesker, vi er og kan blive.

Inden vi får en pakke, ved vi slet ikke, hvilken betydning indeholdet vil få for os. Nogle gange kan vi løfte den, og tænke, at den her, kan vi slet ikke bære. Men når vi så åbner pakken, viser det sig, at nok er indeholdet tungt, men kan nemt puttes i rygsækken og bæres. Jeg tror, at rigtig mange mennesker har prøvet at modtage "pakker", hvor indeholdet helt har slået benene væk under dem. For senere at opdage, at pakken blev adgangsbilletten til nye fantastiske dele af livet. Og omvendt.

Før du eller jeg bliver ærgerlige over det, vi har fået eller misundelige over andres gevinst - så husk, at det er kun dele af pakken, vi ser. Vi ved slet ikke om, vi ville kunne bære deres pakke, eller om de ville kun håndtere vores. Men livet er stadig en pakke, som bliver givet til os, og som vi skal værdsætte og passe på.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar