søndag den 20. august 2017

Har du husket at lave ingenting?


Weekenden lakker mod enden, og for mange af os kalder et krævende arbejde på os i morgen tidligt.
Og selvom det kan være inspirerende, givende og motivende at have et arbejde, hvor vi byder ind med vores forskellige ressourcer, så kan det også være en smule anstrengende. Lad os bare være ærlige.

Til trods for mange af os glæder os til alle de aktiviteter, vi af egen fri vilje og lyst kan fylde vores weekender med - er det også vigtig, at vi husker at lave absolut ingenting.

Ingenting kan sagtens være at gå en tur (uden mål eller formål), hyggelæse en bog (som vi slet ikke ved, om vi bliver klogere af) eller bare stirre ud i luften (uden at det har noget med meditation at gøre).
Du ved, at du har lavet ingenting, når du virkelig skal tænke grundigt over, hvad du har lavet i løbet af dagen eller hele weekenden.

Jeg er slet ikke fortaler for, at vi "spilde" livet eller undgå at sætte vores egen personlige mål, så vi kan risikere bare at blive opslugt af andres mål. Men vi har ikke godt af at have travlt konstant. Alt for mange er hele tiden på overarbejde. Fritidslivet skal tage sig godt ud i sammenligning med andre liv.
Men det er i pauserne vi mærker os selv - og finder os selv. Når roen får lov til at omslutte krop og sjæl, kommer en indre sandhed om, hvem vi er frem. Det er også her, at vi finder ud af, at vi har værdi - selvom vi ikke præstere hele tiden. At vi er gode nok, bare fordi vi er til.

Så, hvis du ikke har husket at lave ingenting, så er det tid til det nu. Læn dig tilbage og smæk benene op.
Nogle gange er det bedste vi kan gøre for os selv netop at gøre ingenting.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar