lørdag den 17. juni 2017

Skulderklap og klapsalver

Hvornår har du sidst modtaget et skuldreklap for noget du har gjort? Måske endda for noget som "bare" er en del af dit almindelige arbejde eller din hverdag.

Mange oplever alt for sjældent eller tæt på aldrig anerkendelse for deres indsats og påvirkning i vores andres liv. Derfor går de rundt med følelsen af ikke rigtig at slå til, til trods for at de gør det fremragende. Et stykke hen ad vejen kan det selvfølgelig hjælpe, at vi selv prøver at fokusere på det, der lykkes for os. Men i sidste ende vokser vi af andres anderkendelse. Vi får øje på den betydning vi, og det vi gør, har for andre. Lysten til at give mere og yde bedre stiger, hvilket medfører at vores omgivelser får endnu mere glæde af det, vi byder inde med.

Derfor synes jeg, vi skal huske at give hinanden skulderklap og klapsalver som tydelige tegn på vores anerkendelse. Sig til din kolega, hvad han gør, som du synes er alletiders. Klap af dine børns lærere og deres indsats, næste gang du er til forældremøde. Lyt til det andre har på hjertet og del gerne deres viden med andre - sæt dem i et godt lys.
Jeg ved, at der er en del skeptikere, der mener at nu må det jo ikke tage overhånd og blive sådan noget lalle-glad ligegyldigt vås. Men det skal vi vist ikke være bange for i den nærmeste fremtid.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar