fredag den 16. juni 2017

Hvis du ser det, har du det

Nogle gange kan vi kigge på andre menneskers fortræffeligheder og tænke, at de altid har været sådan. Men de fleste af os ved godt, at intet kommer af sig selv, og at selv talent er blevet formet af træning.

Alligevel kan vi falde ned i en tankegang, hvor vi fokuserer på begrænsninger, eller på hvorfor vi ikke lige er som de mennesker, vi beundrer. Det kan tillige være en tankegang, som samtidig understøtter en forestilling om, at vi nok ikke besidder de kvaliteter, som vores forbilleder så tydelig gør. 
Men der er håb forude...

For alle de ting du beundrer, ville du slet ikke lægge mærke til, hvis du ikke selv besidder dem. Der er så meget, vi aldrig opdager hos andre, fordi det ikke har betydning for os. 
Men det, som allerede er sået i os og som bare venter på en mulighed for at vokse og folde sig ud, springer lige i øjne, når vi ser det hos andre. 


Så dyk ned i dine forbilleders historie og udvikling. Hvad gjorde de, for at udvikle deres talenter? Hvad kan du kopier? Hvordan overkom de forhindringer eller tilbageslag? 
Og ikke mindst anerkend dig selv for at opdage andres kvaliteter. Klap dig selv på skulderen for at være på vej til din egen version af fortræffelighed. For hvis du kan se det - har du det!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar