lørdag den 21. april 2018

I den gode gernings tjeneste.

På vej til Jylland med god stemning og hygge i bilen opdagede vi pludselig to mennesker løbe i rabatten ved siden af motorvejens nødspor. Min mand, som er en af den venligst mennesker, jeg kender, kørte hurtigt ind i nødsporet og fik samlet, hvad der vidste sig at være far og søn op.

De var lige som os på vej til “kommende-elevers-dag” på en efterskole, men var desværre løbet tør for benzin lige der midt på den fynske motorvej. De havde fundet den løsning, som lå først for, nemlig at løbe til den den nærmeste tankstation.
Nu sad de så pludselig i vores bil, og vi ville hellere end gerne køre dem til tanken. Ikke bare fordi, det der med at løbe langs motorvejen er en ikke helt risikofri sag, men også fordi de jo nu var fuldstændig presset på tid. Jeg forestiller mig, at stemningen i deres bil ikke helt havde været den samme som hos os.

Men sammen fandt i en tank - og vi fik kørt dem tilbage til deres egen bil, så de kunne komme om på sønnens kommende efterskole - og forhåbentlig få en skøn dag sammen.
De var meget taknemmelige og ville meget gerne betale os. Det blev der heldigvis ikke noget af.

For i den gode gernings tjeneste skal vi alle kunne hjælpe medmennesker i nød - om end det kun handler om manglende benzin. Vi skal få øje på dem, der har brug for hjælp - og være villige til at give den lille ekstra hånd, som kan have så stor betydning for andre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar