lørdag den 23. december 2017

Julefreden sænker sig...

Nu er julen for alvor ved at være i gang for de fleste af os. Familierne er ved at være samlet, eller også bliver de det i morgen.
Julefreden indfinder sig forhåbentlig også i hjemmene rundt omkring i landet. Alt efter hvad vi hver især synes er julefred.

Jeg kommer først og fremmest til at tænke på den nærmeste sagnomspundne juleaften under 1. Verdenskrig, hvor soldaterne i skyttegravene lod krig være krig og havde en særlig aften fyldt med sang, lys i mørket og fred - julefred...

Julefreden handler derfor for mig om at tilsidesætte forskelligheder og uvenskaber, som vi måske ingen gang kan huske, hvorfor startede. Det er en fredelig stund, hvor vi helt bevidst lægger vores uoverensstemmelser bag os - og finder vores ligheder frem. Det er der, hvor vi kigger hinanden i øjnene - og ser og anerkender alt det smukke og gode i vores medmennesker. Ikke mindst i vores familiemedlemmer, som vi måske nogle gange glemmer.

Så lad julefreden sænke sig i hjemmen rundt omkring - din tilgang til den, kan gøre en stor forskel for dem omkring dig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar