lørdag den 2. december 2017

Find jeres familieværdier

Der er desværre ikke mange familier, som er klar over deres værdier - eller har nogle i det hele taget.
Jeg synes dog, at det er vigtigt at vide, hvad der er vigtigt for netop ens egen familie. Hvad er et der har betydning? Og hvordan ser det ud i hverdagen?

Mange familier bruger mere tid og energi på ugentlige indkøbslisten eller sommerferieplanlægningen, end på grundlaget for hele deres liv sammen.
Derfor er jeg stor fortaler for, at I som familie finder jeres værdier, gør dem tydelige og bruger dem til at sætte kursen for jeres familieliv.

Men hvordan skal I lige gribe det an, når I skal finde jeres værdier,?
I kan evt. kigge jer omkring for at se om der er gode ideer at hente hos nogle I kender eller har hørt om.
I kan også finde ud af, hvordan I gerne vil have, at jeres familie skal se ud om fx 10 år. Hvordan skal I have det sammen? Hvordan skal jeres børn klare sig i deres hverdag? Prøv at forestil jer jeres ultimative familieliv om 10 år.
Deler jeres børn deres oplevelser med jer? Klarer de sig godt i uddannelsessystemet? Har de venner? Hjælper I hinanden med opgaver hjemme? Har I hyggelige ferier, hvor det at være sammen 24/7 er en fryd? Kan jeres børn tage ansvar?
Når I har forstillet jer alt dette - så skal I "bare" finde ud af, hvilke værdier, der kan skabe en sådan fremtid for jer.

Selvom det ikke er en halvtimes opgave, og at værdierne måske skal rette til i forhold til jeres families udvikling. Så kan det være en stor gave og støtte at have værdierne at læne sig op af i en travl hverdag, hvor beslutninger, der kan have mange konsekvenser på den lange bane, ofte skal tages på splitsekunder. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar