mandag den 18. december 2017

Bliv i dine følelser.

I dag mens jeg ventede på at skulle til eksamen, mærkede jeg en ubehagelig fornemmelse i maven. Ikke helt sommerfugle og ikke helt en knugen, men en urolig fornemmelse, der kommer når noget vigtigt er på spil.
Det er et tegn på en ganske naturlig følelse, og da eksamen var veloverstået var fornemmelse også væk. Egentlig var det på en måde rart at mærke, at min krop var klar over, at nu skulle der ydes noget ekstra.

Desværre er der mange mennesker, som fornægter deres følelser. De gemmer dem væk. Lukker ned for det, som kan virke den mindste smule ubehageligt.
Men vi kan ikke lukke ned for de ubehagelige følelser uden også at lukke ned for de følelser, vi gerne vil opleve som fx glæde og kærlighed. Vi har simpelthen ikke muligheden for at vælge til og fra, når det gælder vores følelser. Det er en samlet pakke, som vi enten må omfavne eller savne.

Prøv derfor at omfavne alle de forskellige følelser i dit liv. Mærk dem og lær af dem. Og mind dig selv om, at fx glæde føles så meget stærkere, når du også tør føle og omfavne tristhed, vrede og sorg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar