tirsdag den 26. september 2017

Styrken i sparsommelighed

Der er ikke rigtig noget sexet over sparsommelighed... Tilgengæld kan dyrkelsen af disciplinen udvikle indre styrke og ro samt hjælpe med at sætte fokus på de vigtigste ting i ens liv.

For mig handler sparsommelighed om at passe på alle vores ressourcer: Vand, el, penge m.fl.
Når vi vælger ikke at bruge mere, end vi virkelig har brug for, gør vi os selv og kloden en tjeneste.

Hele den miljømæssige del er nok rimelig nem at få øje på for de fleste. Men den menneskelige del er måske ikke så ligetil. For når vi snakker om sparsommelighed, kan det godt lyde som om, at vi skal nøjes og ikke stille for store krav til livet. Sparsommelighed handler dog ikke om at nøjes, men om at glædes ved lige præcis de ting, vi har valgt at bringe ind i vores liv. Det handler om bevidste valg - om at turde vælge fra, hvis det ikke passer ind i ens liv og værdier, uanset hvad naboen eller vennerne vælger...

Når vi vælger at vælge fra, kræver det, at vi har modet til at stå fast på det, som er vigtigt for os. Og hvis vi mærker, at det ikke er nye sko eller en skiferie, som har betydning, så er der jo ingen grund til at stræbe efter det. Så kan vi i stedet vende blikket mod alt det, som allerede findes i vores liv - og som vi glædes ved. Det giver ro og overskud i lange baner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar