onsdag den 11. oktober 2017

Pigernes dag

I dag er det FN’s Intetnationale Pigedag (http://www.un.org/en/events/girlchild/). Og i mængden af alle de andre særlige mere eller mindre seriøse dage, kan den let drukne. Men der er brug for at sætte fokus på, hvordan livet former sig for piger i lande, som lever efter nogle helt andre normer end os.
Vi kan alle bidrage til, at pigerne får et bedre liv enten gennem vores politikere eller de organisationer, der hjælpe pigerne.

Men også herhjemme har vi brug for at sætte fokus på, hvordan vi behandler piger. Ikke mindst hvordan vi taler til og om dem.
Når vi taler med vores piger, giver vi så udtryk for, at de har alle muligheder i livet? Eller kommer vi til at begrænse dem? Fortæller vi dem, at deres værdi ligger i deres udseende eller i deres indsats i livet?

Vi bliver påvirket af den måde, andre opfatter os på. Så vis pigerne tillid til, at de kan tage gode valg og udleve deres drømme - uanset hvor vilde de end måtte være. Du og jeg kan gøre en kæmpe forskel for den næste generation - bare ved at være bevidste om, hvordan vi udtrykker os.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar