søndag den 11. marts 2018

Virkelighedens rollemodeller.

Jeg tror, at det kan være utrolig inspirerede og udviklende at have nogle gode rollemodeller i livet. Mennesker, som har gjort noget af det, som du også gerne selv vil, og som derfor kan vise dig, hvordan vejen frem kunne se ud.

Men vi skal dog aldrig lade os forblænde mere af vores rollemodeller, end at vi stadig lige husker at se dem, som det de er - ganske almindelige mennesker ligesom du og jeg.
Det kan nemlig være en super dårlig ide, hvis du udvælger nogle mennesker, som du kun ser, som nogle med overnaturlige superkræfter, hvis liv og karriere flyder let og legende fremad på en evig positiv bølge... altså sådan nogle helt umenneskelige størrelser.

I stedet skulle du hellere dykke ned i dine rollemodellers liv. Finde ud af hvad de har fejlet med. Hvad de direkte mislykkedes med. Eller måske hvordan deres mål overhovedet ikke blev nået.
Og så skal du undersøge, hvordan de håndterede modgangen, tilbagegangen, eller det som var endnu værre. Hvem hjalp dem igennem? Hvilke valg fik dem tilbage på sporet (eller måske hen på et helt ny spor)? Hvad gjorde de helt konkret for at komme ovenpå igen?

Det er de historier, som virkelig kan få dine rollemodeller til at gøre en forskel for dig. Ikke deres forsider, pokaler eller forfremmelser.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar