onsdag den 14. marts 2018

Uden værdier mister vi fodfæste.

I en verden fuld af muligheder og valg, hvor det kan virke som om, at morale og etik hører fortiden til, kan det være svært at finde fodfæste. Det kan virke som om, at alt er tilladt... men når først handlinger og ord er ude i blandt andre, er fordømmelse og pegen fingre normalen.

Det kan være usikkert og forvirrende at bevæge sig rundt i en verden, hvor det er så nemt at være forkert på den... Ikke mindst fordi det også rammer indad.
Men vores personlige værdier kan være der, hvor vi finder fodfæste - og hvorfra vi kan nagivere sikkert igennem en foranderlig verden.

Jeg mener, derfor, at vi som enkeltindivider skal finde frem til, hvilke værdier der er vigtige for os - og som samtidig støtter op om vores fællesskab.
Og når vi har fundet frem de grundlæggende værdier, som vi ønsker at bygge vores liv op om, så det  bliver dem, vi tager vores valg ud fra.
Når vi har det på plads, er jeg sikker på, at mange flere vil kunne nagivere sikkert gennem deres liv med fødderne plantet godt på (rimelig) sikker grund.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar