mandag den 31. juli 2017

Sæt spor - et skridt ad gangen.

Hjemme igen efter fantastiske oplevelser på Spejdernes Lejr 2017, hvor jeg har tilbragt lidt over en uge sammen med ca. 37.000 spejdere fra ind- og udland.
Lejrens vision var: Vi sætter spor. - I os selv, i hinanden og i vores omverden.
Og for mit vedkommende er der uden tvivl blevet sat en masse dejlige og betydningsfulde spor på lejren.
 
Dette fik mig til at tænke på de spor, vi sætter i vores hverdag. For trods regn, mudder, lange gåture og manglende søvn, er det stadig forholdsvis nemt at sætte positive spor, hvis vi kun skal gøre den i en uge. Spor sætter vi dog uanset hvad...

Så hvilke spor sætter du i dig selv? I andres liv? og i samfundet? Hvis vi ikke er opmærksomme på de skridt vi tager, er det ikke sikkert, at vores spor bliver dem, vi ønsker os! Alt for ofte tror vi desværre, at det vi byder ind med ikke har betydning. Men det har det!

Så træd frem og træd sikkert med mod og venlighed.
Find ud af hvilke spor du vil sætte i dig selv. Hvad skal kunne mærkes og ses i dig?
Dernæst skal du finde ud af, hvad du vil give til andre? Hvordan skal dine relationer til andre se ud? Hvilke spor skal du sætte i fællesskabet med andre?
Sidst skal du flytte dit fokus til det store fællesskab. Hvad skal dit bidrag være til alle os andre - sammen med os? Hvordan skal det kunne mærkes, at du var her?

Trods det kan virke stort og forkromet, er rejsen egentlig ganske enkelt. Vi sætter spor ét skridt ad gangen. Alt hvad vi behøver er blot at gå fremad - og starte rejsen...
 
 
 
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar