tirsdag den 18. juli 2017

Mandela Day

Det er International Mandela Day (www.mandeladay.com). Lige siden 2009 har denne dag været dedikeret til, at vi alle kan gøre en forskel.

Allerede som teenager var jeg meget fascineret af Mandela og ANC's (African National Congress - i en lang årerække det forbudte parti, der kæmpede mod apartheidsystemet. Siden 1994 har Sydafrikas præsidenter været fra dette parti.)  kamp for et mere retfærdigt systemet i Sydafrika. Et system, der ikke skulle være raceopdelt eller undertrykke befolkningsgrupper.

Derfor husker jeg også tydeligt, da Mandela i 1990 blev løsladt - og jeg husker det håb, det tændte i ikke bare mig, men i mennesker over hele kloden.
Glæden var ikke mindre, da Mandela i 1994 blev den første sorte præsident i Sydafrika. Selvom mange siger, at magt kan ødelægge selv de bedste mennesker, vidste det sig, at Mandela forstod at finde det bedste frem i sig selv - og så sandelig også i andre.

Hans metode var ydmyghed. Tilgangen til andre var ligeværd. Mandela så ikke sig selv, som vigtigere eller mere betydningsfuld end dem omkring ham, hvilket virkelig gjorde ham bemærkelsesværdig.

Lad denne dag give os et spark bagi, så vi også kan gøre det bedre. Bedre for andre. Og ikke på bekostning af andre, men pågrund af dem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar