torsdag den 10. maj 2018

Hvad er det egentlig, der interesser dig?

Vi bruger oftest vores fritid i lukkede fællesskaber af forskellige størrelser. Dvs. at vi mødes på forskellig vis med andre, som har samme interesse som os selv. 
Og det giver jo rimelig god mening.

Bagsiden kan dog være, at vi slet ikke forstår andres interesser. Ikke på sådan en “jeg-synes-du-er-helt-vildt-underlig” måde, men fordi vi helt oprigtig ikke kender nok til andre interesser end vores egen. Og når vi så mødes med kolleger, medstuderende, familie eller venner udenfor vores lukkede fællesskaber, så forstår vi ikke rigtig de andres begejstring over fx, hvad weekenden har budt på af indhold. 

Derfor vil jeg slå et slag for, at vi et meget mere nysgerrige på, hvad der egentlig er vores gode kolleger/medstuderende, venner eller familiemedlemmers interesser. Hvad er det, de mere præcist laver i des fællesskab? Hvilke særlige glæder har det giver dem? Hvem har betydning for dem i det fællesskab? Hvilke aktiviteter kan de bedst lide? Osv. 

Jeg tror genvinsten ved den tilgang vil være, at vi lærer mere om diversiteten af interessefællesskaber, mere om hvad disse fællesskaber kan give og mere om vores nærmeste. Og jeg tror også, at vi så vil være bedre til at glædes på hinandens vegne. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar