lørdag den 18. november 2017

Lad ungdommen komme til.

Demokratiet er helt i fokus i disse dage- heldigvis. Med kommune- og regionalvalget lige rundt hjørnet er det naturligvis også vigtigt.

Uanset hvor vi vender blikket hen, så fylder de 30+ meget i billedet. Det tror jeg ikke skyldes, at de unge ingen meninger har, eller at de ikke brænder for noget. Det skyldes ofte, at de ikke har gode muligheder for at byde ind i debatterne. For her sidder de “gamle” og ved bedre...

Men det er vigtigt for vores demokrati og for vores fremtid, at vi giver ungdommen en reel mulighed for at komme til.
Det gør vi bl.a. ved at møde dem med oprigtig nysgerrighed og interesse. Så deres ideer ikke bliver dømt ude, før de har haft mulighed for at udfolde sig.
Vi gør det også ved at bevare en positiv og objektiv stemning omkring vores debatter. Så de unge ikke skræmmes af en hård og underlødig tone, der kan få selv garvede debattører til at trække sig.

Viden og erfaring er vigtige elementer i ledelsen og retningssætningen af vores samfund, men disse elementer skal også bruges til at vide, hvornår man skal give plads til ungdommen. Kombinationen af erfaring og nytænkning har altid være attraktiv.

Så lad de unge komme til - og lad dem få reel indflydelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar