onsdag den 1. november 2017

Hvem skal være din rollemodel?

Alle har brug for en rollemodel - og hvis du tænker, at det har du ikke da ikke, så er der endnu mere grund til at få én.

Sammen er vi alle i gang med livslang læring, hvor vi gerne skulle blive dygtige til selve livet. Nogle gange ved vi bare ikke, hvad det er, vi kan blive bedre til før, vi ser andre gøre det. Netop derfor har vi brug for rollemodeller, der udlever det vi gerne vil.

Din rollemodel behøver ikke at være ét enkelt menneske. Du kan sagtens dele tjansen op i flere dele. Du kan fx have en rollemodel i forhold til jobbet, én til venindeinspiration og én til at udleve den bedste forældreversion osv. Men sørg nu for, at du udvælger dem med omhu. De skal virkelig være særlige. De skal leve efter de samme værdier som dig og udleve deres rolle på en måde, der nok får dig til at stå lidt på tæer, men også er i overensstemmelse med dit liv og dine drømme.

Heldigvis har du mange at vælge mellem - for du behøver slet ikke at kende dem personligt. Du kan vælge mellem hele verdens befolkning. Men uanset hvad, så dyk ned i, hvad det er der fascinerer dig ved dem. Hvad er det, de har gjort, som du gerne vil gøre efter?
Hvis du kender dem, så spørg løs. De fleste vil gerne fortælle om deres succeser og vejen dertil.
Hvis du ikke kender dem, så er internettet din ven. Undersøg hvad vedkommende har gjort. Hvad havde de af forhindringer, som de overkom? Hvilke rollemodeller havde de selv?
Og hvis internettet ikke kan hjælpe dig med svar - så spørger du dem bare direkte.

Så hvem har gjort sig fortjent til den særlige status som dine personlige rollemodeller? Brug din viden om dem til at turde gøre mere af det, som du virkelig brænder for.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar