fredag den 10. november 2017

God nok!

Er du god nok? Eller rettere er du i tvivl om du er det? 
Du kan slappe helt af, for det er vi alle en gang imellem. Og selvom du måske føler, at du er i tvivl hele tiden, så er det faktisk heller ikke så unormalt.

Vi er tit i tvivl om mange ting. Er vi dygtige nok? Kloge nok? Smukke nok? Eller måske bare pæne nok? Gør vi de 'rigtige' ting i de rigtige situationer? Er vi i det hele taget som andre gerne vil have, vi er, eller som vi tror de gerne vil?

Først og fremmest skal du ikke kaste dig ud i en håbløs gætteleg, om hvorvidt du lever op til andres forventninger. Det er jo helt umuligt at gætte sig til, om man liiiige stiller alle tilfreds i dette øjeblik. I bund og grund skal du bare lytte til dig selv og finde ud af, om du selv synes, at du er god nok. 
Det kan selvfølgelig være noget svært, når man ofte selv stiller store krav til sig selv. Hvis du er i tvivl om, du virkelig synes, at du selv er god nok, så prøv at få fokus på alt det gode ved dig.
  • Skriv en liste med de ting, som du kan lide ved dig selv. Det kan være din måde at være på, det du gøre i skolen, eller i fritiden. Hvad er du god til? Det kan også handle om dit udseende. Hvad kan du lide ved din egen krop? Tving dig selv til at finde mindst 5 ting. (Hvis du synes, du ikke kan lide noget som helst - så finde det du er mindst utilfreds med.) Hvordan er du sammen med dine venner, familie osv.? (Du skal nok finde en dag, hvor du er i godt humør. Så går det lidt nemmere. )
  • Få fokus på alt det positive andre synes om dig. Skriv alt det positive andre sige om dig ned.Find en lille bog eller brug din kalender, men det skal være noget du stort set altid har på dig. Måske møder du op i skolen eller på arbejde, hvor du møder en, der siger noget om, hvor godt dit hår sidder. Skriv det ned! Måske sidder du i bussen på vej hjem. Den er fyldt, og du rejser dig for en ældre mand, så han kan sidde ned i stedet for dig. Han siger noget med, at ungdommen (altså dig i dette tilfælde) faktisk er meget høflige. Skriv det ned! Eller måske sidder du en hyggelig aften med vennerne, og de fortæller dig, at de altid ved, at du er til at stole på. Skriv det ned!
Nu har du to værktøjer til at få dig igennem dumme, sure dage. Næste gang du tvivler på dig selv, så hiv listen og bogen frem, og se på alt det gode i og ved dig. Du er jo ganske fantastik.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar