tirsdag den 28. november 2017

Glædes ved andres glæde

Det er super nemt at glædes, når det endelig går godt for andre. Det kender vi nok alle sammen. Det med at blive glad, når veninden, der har været single hundrede år og en sommer, endelig finder en kæreste. Eller når din storebror efter mange forgæves forsøg, endelig bliver optaget på et studie.

Men er det lige så nemt at glædes over andres succes, hvis du endnu ikke selv har opnået, det du gerne vil? Nej, det er det ikke helt.

Det er dog her, vi for alvor skal øve os i at glædes på andres vegne. For ægte medmenneskelig glæde over andres glæde, er ikke afhængig af, hvordan det går os. Det handler på ingen måde om, hvorvidt vi "vinder" sammenlignings-konkurrencen. Den ægte glæde kommer fra et sted, hvor vi ikke er bange for at livet giver gode til vores medmennesker - fordi vi med sikkerhed ved, at det også bliver vores tur. Og hvad der kan glæde din søster er måske slet ikke lykken for dig.

Så tag et seriøst kig på dine mest succesfulde venner, og glæd dig i stride strømme over deres succes. Du vil hurtigt opleve, at glæden vil smitte af på dig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar