fredag den 17. august 2018

Skriv til dig selv.

Vi har mange og ofte lange samtaler med os selv dagen lang. Desværre er en hel del af disse samtaler temmelig negative. Altså i nogle af dem er indholdet så hårdt om os selv, at vi aldrig ville sige det højt - og da slet ikke tale til andre på sammen måde, som vi gør til os selv.

Det kan bare være svært lige at lave om. Men så slog det mig, at når nogle vælger at skrive et brev til dem selv, fx til deres yngre jeg eller til deres fremtidige jeg, så er tonen slet ikke så hård mere.

Så handler brevenes indhold ofte om, at vi skal huske os selv, rose os selv og huske at tage det med ro. Sætningerne er formuleret med en omsorgsfuld  og opbakkende tone. Det handler om, at livet leves og læres samtidig, og at vi derfor laver fejl. Men pyt med det, det skal alt sammen nok gå.

Det kunne derfor være livsforandrende, hvis vi begyndte at tale til os selv, som vi skrev til os selv. Og hvis det er lidt for svært bare sådan lige at ændre, så kunne vi jo begynde dagen med et lille positivt brev til os selv. Så skal talen nok komme...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar